Gehandicapte kinderen aan de fitness.

Projectgegevens

Projectnaam: Gehandicapte kinderen aan de fitness.
Aanmaakdatum: 12-5-2011
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Materiaal voor de fysiotherapie van de kinderen.
Begroting: € 3.087,00
Instelling: Sibongile
Land: Zuid-Afrika
Locatie:

Benodigde producten

Luiers voor kinderen (9-25kg of L / XL). Kinderkleding. Medische artikelen zoals handschoenen, desinfectans, gaasjes, verband, etc.

Omschrijving

"Een belofte aan mijn dochter op haar sterfbed heeft me de moed gegeven om dit centrum voor kinderen met een handicap te leiden", zegt Nomasango Xabanisa, oprichter en directeur van Sibongile Day & Night Care Centre. Sibongile (betekent 'Dank u' in isiXhosa) was Nomasango's tienerdochter die is overleden op 15 jarige leeftijd . Ze leed aan hersenverlamming. Door de zorg voor Sibongile, zag Nomasango uit de eerste hand de wanhopige behoefte aan een organisatie die kinderen en families kan helpen die in dezelfde situatie zijn als zijzelf was. Na een ontmoeting met het Rode Kruis Kinderziekenhuis om haar hoop te bespreken, kreeg ze begeleiding en een elementaire medische opleiding en begon zij haar ministerie. Toen ze begon deelden negen kinderen een kamer met haar dochter in hun kleine huis. Het aantal kinderen dat zorg nodig had, bleef stijgen, terwijl geld voor benodigdheden schaars werd, zo dapper begon Nomasango haar verhaal te vertellen. Een bezoek aan de groeiende faciliteiten nu, zie je een toegewijde groep House Mama's, een team van nationale en internationale vrijwilligers en vele stralende kinderen, allemaal dankbaar voor de opoffering die Nomasango maakte en net zo enthousiast over de toekomst. Door het zien van dramatische verbetering in de emotionele, lichamelijke en geestelijke welzijn van elk kind door middel van verschillende vormen van therapie, spel en educatie, is Sibongile nu gericht op zijn eigen fysiotherapie programma. Wings of Support helpt hen met de financiering van de benodigde materialen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Angela Burgt

Contactpersoon 2