Waterproject

Projectgegevens

Projectnaam: Waterproject
Aanmaakdatum: 29-9-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Aanleg van een watervoorziening voor het kindertehuis en waterput als bron voor visvijver
Begroting: € 4.671,00
Instelling: Bahay Aurora
Land: Filippijnen
Locatie:

Benodigde producten

Schoenen, laarzen, regenkleding, kinderkleding, ondergoed, handdoeken, lakens, muziekinstrumenten, ballen, Engelstalige kinderboeken, Engelstalige educatieve dvd's, muziek cd's, stimulerend speelgoed voor verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen, pu

Omschrijving

Het kindertehuis Bahay Aurora is gesitueerd tussen twee dorpjes: Morong en Baras. Het waterleidingbedrijf “Manila Water” voorziet beide dorpjes van schoon leidingwater met een goede waterdruk. Door de ligging wordt Bahay Aurora niet voorzien van leidingwater van Manila Water. Het kindertehuis is aangewezen op een heel klein waterschap genaamd “Lagundi water”, een klein bedrijfje dat een waterput heeft en een paar honderd gezinnen van water voorziet. Helaas ligt Bahay Aurora het verst weg van de waterput waardoor de waterdruk heel laag is en in de zomerperiode komt het geregeld voor dat er helemaal geen water uit de kraan komt omdat er dan minder water in de put staat. Dus de mensen die vlak bij de put wonen worden het best voorzien en hoe verder je weg woont des te lastiger het is. Met name op zaterdag en zondagmorgen doen veel gezinnen de was dus zit het kindertehuis dan veelal zonder water. Uiteraard is men daarop ingesteld en worden reserves aangelegd in plastic tanks. Het is echter bijzonder lastig om voor de grote groep kinderen voldoende watervoorraad aanleggen. Bij Wings of Support meldde zich de externe sponsororganisatie “Stop Poverty”. Ze zochten een water- georiënteerd project om te ondersteunen via Wings of Support. De situatie bij Bahay Aurora kan hierdoor sterk verbeterd worden, via het aanleggen van een goede waterinstallatie. Hierdoor is het kindertehuis voortaan verzekerd van een goede watervoorziening. Tevens zal er een soort oud-Hollandse waterput aangelegd worden. Deze put zal als waterbron dienen voor de reeds aanwezige visvijvers, waardoor het kindertehuis voortaan ook in staat zal zijn om vis te kweken. Enerzijds voor eigen consumptie (kostenreductie), anderzijds voor de verkoop om eigen inkomsten te genereren.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Lex Vries

Contactpersoon 2

Pauline Gombault-Pareau Dumont