Naar de tandarts.

Projectgegevens

Projectnaam: Naar de tandarts.
Aanmaakdatum: 27-7-2011
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Inrichten van tandartspraktijk als deel van medische post van de school.
Begroting: € 8.155,00
Instelling: Adesa
Land: Peru
Locatie:

Benodigde producten

Kinderkleding (zowel zomer- als winterkleding) voor kinderen tussen 3j. en 17j., speelgoed, leesboeken (engels en spaans)

Omschrijving

ADESA, Asociación Desarrollo de la Educación y la Salud (Organisatie voor Ontwikkeling van Onderwijs en Gezondheidszorg) is opgericht in 1984 en is werkzaam in de meest armoedige zones van de noordelijke sloppenwijken in de hoofdstad Lima en in enkele rurale gebieden van Peru.ADESA beschouwt onderwijs en gezondheidszorg als onmisbare elementen in de ontwikkeling van een land en heeft zich daarom ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg- en onderwijsfaciliteiten in de meest behoeftige gebieden van Peru. In het woestijnachtige gebied “ Los Rosales” in het district Ancón zijn ze ook actief.In 1990, startte ADESA hier met haar onderwijsproject in een rieten hut, waar geen licht, water en riolering was. Vandaag de dag bestaat de school uit twee stenen gebouwen. Een gebouw is voor de kleuter en basisschool leerlingen en het andere gebouw voor de middelbare school leerlingen. Op dit moment geven ze onderwijs aan zo´n 220 kinderen in de leeftijd van 3 tot 17 jaar. Bovendien is ADESA begonnen met een CETPRO (verkorte beroepsopleidingen) in het gebouw van de middelbare school. ADESA wil op verzoek van de bevolking een medische dependance opstarten van het reeds bestaande Medisch Centrum in Comas. In de school is een ruimte van drie lokalen vrijgemaakt om de volgende specialisaties onder te brengen: tandarts, kinderarts en psycholoog. De deur van de medische post is open voor de schooljeugd uit de omliggende wijken.De artsen zullen voorlichting gaan geven aan de leerlingen van de ADESA school en ook aan de kinderen en jongeren van andere scholen uit de buurt. De voorlichting zal gericht zijn op mond,- en gebitshygiëne en op de preventie van besmettelijke ziekten. Wings of Support wil Adesa graag helpen met het inrichten van de tandartspraktijk.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Astrid Pauwels

Contactpersoon 2

Desiree Vroomen