Samburu

Projectgegevens

Projectnaam: Samburu
Aanmaakdatum: 1-10-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Aanleg van goten onder het dak van de school en aanleg van een afwaterringssysteem naar watertanks om te kunnen profiteren van de verwachtte regenval. En opknappen van toilet. Paul Rommert is nu op bezoek in het gebied. Ik was er 3 jaar geleden.
Begroting: € 3.889,00
Instelling: Help A Child Africa
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

Schoenen, kleding, ondergoed, engelse leesboeken kunnen worden achtergelaten in de locker ruimte van de congierge. Laat Charles of Helene weten dat er iets is achtergelaten dan komen zij het zo snel mogelijk ophalen.

Omschrijving

Het landschap in het noorden lijkt te veranderen in een woestijn. De kinderen van de Samburu zijn aan het overleven. Op dit moment is het veel te droog. Er is al veel vee gestorven en nu sterven ook mensen. In eerste instantie was het de bedoeling om een dam in de opgedroogde rivier te kunnen bouwen. Zodat de te verwachte regen opgevangen kan worden en de mensen er langer van kunnen profiteren. Echter dit project was duurder dan verwacht. Vandaar het alternatieve plan. Op zeer korte termijn zal het dak van de school voorzien worden van goten die verbonden worden met drie grote watertanks. Hierdoor kunnen de kinderen naar school blijven gaan. Er moet ook nog voedsel geregeld worden.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf

Contactpersoon 2

Paul Rommerts