Keuken klaar…? Koken maar!

Projectgegevens

Projectnaam: Keuken klaar...? Koken maar!
Aanmaakdatum: 14-10-2011
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Afbouw keuken + diverse onderhoudswerkzaamheden.
Begroting: € 8.128,00
Instelling: Bahay Aurora
Land: Filippijnen
Locatie:

Benodigde producten

Kinderkleding, schoenen, verzorgingsproducten zoals tandpasta, tandenborstels etc. verbandmateriaal, EHBO boeken in het engels, educatief speelgoed altijd welkom.

Omschrijving

Bahay Aurora is inmiddels een erg bekend project gesteund door Wings of Support. Het project werd altijd goed bezocht en we betreuren dan ook de beslissing dat er niet meer rechtstreeks op Manila wordt gevlogen. Maar het tehuis houdt zeker niet op te bestaan nu wij er iets minder zullen komen. En we kunnen onze invloed nog steeds laten gelden door er vanuit Taiwan naar toe te vliegen. Dit noemen wij echter bij Wings of Support een klasse 2 project, de reistijd bedraagt meer en je kunt het niet meer even tussendoor bezoeken. Er worden bij Herke en Arleen Smidstra 39 kinderen opgevangen. Daarvoor leent het tehuis zich uitstekend, er is zelfs capaciteit voor de opvang van maar liefst 45 kinderen. De ruimtes die de kinderen gebruiken zijn eenvoudig maar doeltreffend. De eetruimte bestaat uit een simpele bamboe overkapping met tafels en stoelen waar de kinderen heel veel tijd doorbrengen. Van de eenvoudige keuken wordt ook heel veel gebruik gemaakt. Maar de keuken is veel te klein en is toe aan vervanging. Koken is een belangrijke dagelijkse bezigheid, zeker in de Filippijnen. 39 monden moeten een paar keer per dag gevoed worden vanuit die keuken. Bij het project Bahay Aurora wordt de hele dag gebruik gemaakt van de keuken maar deze is echt oud! De oude keuken is ook slecht schoon te houden en dat trekt dan weer veel ongedierte aan. Herke heeft aangegeven bij Wings of Support dat hij heel graag zijn nieuwe keuken wil afmaken en hij roept onze financiële hulp daarbij in. Deze klus moet dan uitgevoerd worden door een aannemer. De nieuwe keuken is een groter aangelegen oppervlakte en al wel gereed gemaakt om hem de kunnen verbouwen.Wanneer de nieuwe keuken af is kan de oude keuken omgetoverd worden tot mini-kliniek om zieke kinderen te verplegen. Ook hier is behoefte aan. Maar eerst richten we ons op de nieuwe keuken zodat er hygiënisch gekookt kan worden.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Lex Vries

Contactpersoon 2

Astrid Vink