Child Support Program

Projectgegevens

Projectnaam: Child Support Program
Aanmaakdatum: 27-11-2011
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Lopende kosten voor het child support program 2012.
Begroting: € 11.039,00
Instelling: Ellilta- Women at Risk
Land: Ethiopië
Locatie:

Benodigde producten

Kinderkleding en schoenen voor met name leeftijd 7 tot 15 jaar Engelstalige (voor)leesboeken, knutselmaterialen zoals papier, verf, lijm, kleurpotloden etc, Engelstalige kinder- cd's, dvd's, luisterboeken, (educatief) jongens- en meisjesspeelgoed, puzzel

Omschrijving

Woman@risk is een rehabilitatiecentrum voor vrouwen die in de prostitutie hebben gewerkt. Ze volgen een programma van een jaar waarin ze aan zichzelf werken en een vak leren om zo weer een menswaardig en onafhankelijk bestaan op te bouwen in de Ethiopische maatschappij. Bijna al deze vrouwen hebben kinderen. De jongste kinderen worden opgevangen in een kinderdagverblijf en de oudere kinderen, die naar school gaan, krijgen huiswerkbegeleiding en worden ondersteund met schoolmaterialen. Door middel van speltherapie helpen ze de kinderen om traumatische ervaringen die ze vaak al op jonge leeftijd hebben meegemaakt te verwerken. Woman@risk is een project met visie een ze werken gedreven en gepassioneerd aan het ondersteunen van zoveel mogelijk vrouwen en hun kinderen. Sinds 1 januari van dit jaar hebben ze daarom ook weer een nieuwe locatie geopend op Debre Zeit road. Maar ook visie om inkomsten genererende projecten op te zetten, om zo niet volledig van giften afhankelijk te zijn. Zo verkopen ze zeep, kettingen, kaarsen, kaarten etc. op de lokale markt en geweven sjaals op de internationale markt. Door de jaren heen wordt het kinderwerk binnen de organisatie steeds groter en daarmee de kosten ook hoger. Daarom hebben ze Wings of Support gevraagd mee te helpen in de lopende kosten van 2012.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Eunice van den Bovenkamp (Zandvliet)

Eunice@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2