Een goede tandarts, ook voor ons !

Projectgegevens

Projectnaam: Een goede tandarts, ook voor ons !
Aanmaakdatum: 31-10-2012
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Aankoop röntgenapparaat
Begroting: € 1.771,00
Instelling: Adesa
Land: Peru
Locatie:

Benodigde producten

Kinderkleding (zowel zomer- als winterkleding) voor kinderen tussen 3j. en 17j., speelgoed, leesboeken (engels en spaans)

Omschrijving

In Los Rosales, een druk bewoonde buitenwijk in een woestijnachtig gebied ten noorden van Lima, is er slechts één medische post van het ministerie van volksgezondheid en er is vooral een groot tekort aan tandartsen en kinderartsen. De organisatie Adesa heeft vorig jaar besloten om hier verandering in te brengen en heeft in zijn eigen school ruimte vrij gemaakt om er een medische post op te zetten zodat kinderen op tijd een arts kunnen raadplegen. Hier werken nu een tandarts, een kinderarts en een psycholoog. Daarnaast wordt er ook voorlichting gegeven aan kinderen en jongeren over mondhygiëne en gezond eten. Wings of Support heeft de inrichting van de tandartspraktijk helpen inrichten en ondertussen hebben al menig kinderen plaats genomen in de tandarts stoel. Uit ervaring is echter gebleken dat er nog een röntgenapparaat nodig is om een optimale verzorging te kunnen garanderen. Wings of Support zet graag de puntjes op de I wat betreft een goede gezondheidszorg en zal dit röntgenapparaat voor ze aanschaffen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Astrid Pauwels

Contactpersoon 2

Desiree Vroomen