Inocenti Summer Camp 2012

Projectgegevens

Projectnaam: Inocenti Summer Camp 2012
Aanmaakdatum: 8-3-2012
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Zomerkamp 2012
Begroting: € 1.995,00
Instelling: Fundatia Inocenti
Land: Roemenië
Locatie:

Benodigde producten

Allerlei spullen voor baby's en kinderen. Kleding, luiers, speelgoed. Belangrijk zijn schoolspullen, pen, schrift, rugtas, snoep, kleine cadeautjes voor als de kinderen goed hun best hebben gedaan.

Omschrijving

Wings of Support ondersteunt momenteel de naschoolse opvang van Fundatia Inocenti. Tijdens de zomervakantie, die bijna 3 maanden duurt, gaat het programma van de naschoolse opvang onafgebroken door om zodanig de kinderen weer goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar te laten beginnen. Om de kinderen toch een onderbreking te geven organiseert Fundatia Inocenti een 4 daagse zomerkamp voor deze kinderen. Dit jaar gaan ze naar een gebied zo'n 100 km ten noorden van Boekarest, waar zich een aantal zoutmijnen en zoutwater meren bevinden. Voor deze kinderen is zo'n kamp vaak de enige gelegenheid om uit hun woonomgeving te komen. Tijdens de kamp zal het niet alleen om ontspanning gaan. Doordat ze uit de dagelijkse routine van thuis zijn kunnen ze andere/nieuwe vaardigheden leren. Nadruk zal liggen op een aanleren van een aantal basisvaardigheden zoals het opmaken van een bed, het opruimen van hun kamer, regelmaat/routine door de dag heen. Ook het aanleren van communicatieve vaardigheden en respect voor zichzelf en voor anderen staan tijdens het kamp centraal.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Hubert Maynard

Contactpersoon 2