Hersengymnatiek voor gehandicapte kinderen

Projectgegevens

Projectnaam: Hersengymnatiek voor gehandicapte kinderen
Aanmaakdatum: 17-6-2013
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Educatief speelgoed en fysio artikelen.
Begroting: € 17.748,00
Instelling: Sibongile
Land: Zuid-Afrika
Locatie:

Benodigde producten

Lakens, dekens, handdoeken, makkelijk zittende winterkleding (jogging stof trainings broeken ed) gympen met klittenband. Luiers voor kinderen (9-25kg of L / XL). Kinderkleding. Medische artikelen zoals handschoenen, desinfectans, gaasjes, verband, etc.

Omschrijving

Een belofte aan mijn dochter op haar sterfbed heeft me de moed gegeven om dit centrum voor kinderen met een handicap te leiden", zegt Nomasango Xabanisa, oprichter en directeur van Sibongile Day & Night Care Centre. Sibongile (betekent 'Dank u' in het Xhosa) was Nomasango's tienerdochter die is overleden op 15 jarige leeftijd . Ze leed aan hersenverlamming. Deze belofte houdt al sinds 2005 stand. Begonnen in 2 zeecontainers en nu in 3 huizen waar 52 kinderen met cerebrale parese ( hersenverlamming ) dag en nacht liefdevol worden opgevangen en verzorgd. Door de hulp van vrijwilligers (fysiotherapeuten en ergotherapeuten) probeert men de motoriek van deze bijzondere kinderen te stimuleren en te prikkelen. En met succes!!! Daar waar eerst de kindjes op matrassen de hele dag lagen krijgen ze nu de uitdaging om te leren staan, de spieren zo te versterken met oefeningen dat ze zelfs leren lopen en eigenhandig zichzelf te voeden. Een volgende stap is het prikkelen van de hersenen van de kinderen. Wings of Support gaat een bijdrage leveren om Sibongile te voorzien van educatief speelgoed, muziek en educatieve dvd's naast een uitbreiding van fysiotherapeutische hulpmiddelen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Hanna Paul

Contactpersoon 2

Martine Röell