Education, education, education!!

Projectgegevens

Projectnaam: Education, education, education!!
Aanmaakdatum: 24-8-2013
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Een bibliotheek voor de wezen van Vianna.
Begroting: € 4.642,00
Instelling: OCSI
Land:
Locatie:

Benodigde producten

Alles is welkom. Toiletartikelen voor jongens en meisjes. Voor meisjes shorts en skirts tot de knie en leggings voor onder korte rokjes. Voor de jongens ook shorts. Voor beiden sandalen. Liefst geen flipflops, maar echt sandalen met een strap aan de boven

Omschrijving

OCSI Obra De Caridade Da Santa Isabel of te wel "The Work of Love of Saint Isabel" Ruim 20 jaar geleden, te midden van de burgeroorlog in Angola, kwam Irma Domingas, samen met haar moeder Donna Isabella en zes wezen naar de stad Luanda. Irma haar moeder kon in die tijd voor weinig geld een klein stukje land kopen. Ze konden een klein 2 kamer huisje bouwen waar moeder Donna Isabella voor de wezen zorgde, terwijl Irma studeerde voor non en hielp om de lokale school te runnen. Nu 20 jaar later runt Irma Domingas het officieel geregistreerde (in 1993) weeshuis waar nog altijd twee van de zes wezen wonen waarmee ze naar Luanda kwamen. Zij zijn nu 21 en 22 jaar oud. Momenteel wonen er 54 kinderen in het weeshuis en steunen ze 93 kinderen uit de nabije omgevi ng die het zonder hun hulp niet zouden redden. De eens zo stille buitenwijk van Luanda is nu een overbevolkte sloppenwijk. Toen, in 1993, heeft Irma Domingas eens aan de lokale ‘wijze mannen’ gevraagd wat ze voor hun kinderen zouden wensen. Het antwoord was onderwijs. Ook toen hadden ze kunnen vragen om de eerste basisbehoeften zoals onderdak, water, elektriciteit, ziekenhuizen of winkels. Maar deze mensen, die zelf net de vreselijke burger oorlog hadden overleefd, vroegen om onderwijs voor hun kinderen. Die boodschap draagt Irma Domingas tot op de dag van vandaag bij haar. Ze runt een grote school naast het weeshuis waar zo'n 600 kinderen naar school gaan. Maar haar grootste wens is de bibliotheek van het weeshuis uit te breiden. Zodat ze de kinderen waar ze dag en nacht voor zorgt alle kansen kan bieden op het gebied van educatie en onderwijs. En, belangrijk, een escape via woorden en verhalen uit de moeilijke omstandigheden waarin deze kinderen zich dagelijks bevinden. Ook een tweetal computers staan op de verlanglijst. Dit om de kinderen IT skills te leren, zodat ze kunnen meekomen in de digitale wereld, net als alle andere kinderen van hun leeftijd. Omdat Angola momenteel bekend staat om haar overvloed aan olie en Luanda als rijke stad wordt aangeduid, is de focus van het IMF en de Wereld bank op Luanda als stad die ondersteuning nodig heeft verdwenen. En daarmee ook vele sponsors. De vreugde is groot dat wij als Wings of Support OCSI hebben gevonden en kunnen ondersteunen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Elisabeth Tiesinga

Contactpersoon 2

Frank Hop