Met open armen ontvangen!

Projectgegevens

Projectnaam: Met open armen ontvangen!
Aanmaakdatum: 30-10-2013
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Financieren elektriciteit en hout voor het nieuwe gebouw
Begroting: € 5.045,00
Instelling: Stichting Shailoh
Land: Peru
Locatie:

Benodigde producten

Aangezien het lastig is om nieuwe spullen/kleding in te voeren in Lima, kan je het beste tweedehandskleding in je eigen koffer meenemen.

Omschrijving

Brazos Abiertos oftewel "Met open Armen" is in 2011 opgericht door Jordi en Ria Bosch, ze zijn werkzaam in Estrellita, een sloppenwijk net buiten Lima. De wijk telt momenteel meer dan 5000 inwoners van de allerarmste klasse van Peru. De problemen binnen de gezinnen zijn dan ook vaak meervoudig en bijzonder moeilijk om uit de viceuze cirkel te stappen. In maart 2011 is Brazos Abiertos gestart met een dagopvang/kleuterschool voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Hier ontvangen de kinderen dagelijks ontbijt, vers fruit en kunnen ze weer even echt kind zijn. Naast het spelen ontvangen ze onderwijs en worden ze de basisnormen en waarden bijgebracht. Recent is Brazos Abiertos ook begonnen met naschoolse opvang. Alle kinderen kennen een bijzondere achterstand in hun ontwikkeling en door middel van spel en onderwijs probeert het team van Brazos Abiertos deze achterstand in te halen Één van de nieuwe projecten is in de sloppenwijken waar drugs en criminaliteit helaas veel voorkomen is het centrum voor tieners, deze staan bloot aan een legio van verleidingen. Velen van hen krijgen geen stimulans van thuis en worden vaak aan hun lot overgelaten. Het merendeel haakt dan ook af van school en zoekt hun heil in het hangen op straat, wat voor een aantal ook resulteert in drugsgebruik en criminaliteit. Voor deze uitdagende doelgroep wil "Brazos Abiertos" een apart centrum bouwen, waarin ruimte wordt gegeven voor zowel kleine als grote activiteiten; workshops houtbewerking, dans, van inloop centrum tot concertmogelijkheden. Een ruimte om zich op een gezonde manier te vermaken en waarin de werkers voortdurend voor hen klaarstaan. Sport, spel, maar ook simpelweg huiswerkbegeleiding en het ontwikkelen van een visie en plan voor de toekomst. Wings of Support wil Brazos Abiertos heel graag steunen in dit mooie initiatief en zal een deel van de bouw financieren, zoals de elektriciteit en een deel van het aan te kopen hout

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Benella Spelde

Contactpersoon 2

Astrid Pauwels