Vehicle

Projectgegevens

Projectnaam: Vehicle
Aanmaakdatum: 4-12-2013
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Aanschaf nieuwe Pick-Up Truck
Begroting: € 31.229,00
Instelling: KAYDA
Land: Oeganda
Locatie:

Benodigde producten

Kleding, schoenen voor grote kinderen (8/18 jaar), schoolspullen, tandpasta, shampoo, zeep, maandverband, medicijnen (paracetamol, norit, keeltabletten en pleisters)

Omschrijving

Kayda is een bekende organisatie van ons. De organisatie gevestigd in een van de sloppenwijken van de stad Kampala, wordt gerund door drie jonge Ugandese social workers. Zij hebben daar een opvang en drop-in centre waar ze straatkinderen en wezen opvangen. De meeste kinderen verblijven daar zes maanden tot een jaar, met als uiteindelijk doel te ze te resettlen met hun gezin of overige familieleden. De belangrijkste taken van de organisatie zijn opvang, onderwijs, rehabillitatie, verzoening met gezin of familieleden met als uiteindelijk doel resettlement in de community waar de kinderen vandaan komen. Dit is soms op grote afstand van de stad Kampala. Op dit moment worden er erg veel jonge kinderen gevonden op straat. Veelal tussen de 1 en 3 jaar oud behorende bij de Karamajong Tribe uit Noordoost Uganda. Om resettlement voor deze kinderen te bewerkstelligen, moet er regelmatig grote afstanden worden gereden. Voor al deze werkzaamheden is een auto dus grote noodzaak. De vorige auto is al een geruime tijd niet meer bruikbaar en dit bemoeilijkt de werkzaamheden enorm. Er wordt veel gereden om kinderen te traceren, families terug te vinden, kinderen naar school te brengen, voedsel van het land buiten de stad te halen en natuurlijk de uiteindelijke resettlement van de kinderen en de follow up daarna. Vandaar dat wij Kayda graag willen ondersteunen in de aanschaf van een Toyota Pick-Up Truck.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Elisabeth Tiesinga

Contactpersoon 2

Anita Kuiper