Verbouwing wordt vervolgd

Projectgegevens

Projectnaam: Verbouwing wordt vervolgd
Aanmaakdatum: 9-8-2014
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Vervolg van verbouwing bestaande ruimte van de cooperatie. Oa noodzakelijke installatie van 2 toiletten (heren/dames gescheiden)
Begroting: € 10.000,00
Instelling: Cooperativa Barrio La Juanita
Land: Argentinië
Locatie:

Benodigde producten

Omschrijving

Cooperativa Barrio La Juanita is een bijzonder initiatief. Een sociaal werkgelegenheid en opleidings- project . Het biedt de mensen in deze achterstandswijk, gelegen aan de rand van Buenos Aires, perspectief en hoop voor de toekomst. In dit gebied heerst al lange tijd grote armoede en is al generaties lang sprake van uitzichtloosheid en structurele werkeloosheid. Een deel van de samenleving krijgt wel een kleine uitkering van de overheid maar daarmee komt men bij lange na niet boven de armoedegrens uit en blijft het een kwestie van de eindjes aan elkaar knopen.. Het verstrekken van de uitkering biedt de samenleving geen enkel toekomstperspectief en is meer een soort chantage middel van de overheid. Met enige regelmaat worden mensen gedwongen om mee te doen aan manifestaties en demonstraties ten gunste van de (corrupte) regering. Doet men hier niet aan mee wordt de uitkering gestopt. Om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken is Cooperativa Barrio La Juanita opgericht. Men heeft de overheid laten weten geen prijs te stellen op het systeem van uitkering en biedt nu een deel van de samenleving de mogelijkheid om met de handen aan de slag te gaan in de bakkerij, bezig te zijn met textiel bedrukking, het vervaardigen van kunst, recycling van oude computers en het naaiatelier. Door de producten tegen een zeer schappelijke prijs aan te bieden (vaak onder de kostprijs) zijn de producten ook toegankelijk voor de samenleving. Jongeren in de leeftijd vanaf circa 14-15 jaar hebben de mogelijkheid zich de diverse disciplines eigen te maken. En wellicht nog belangrijker kunnen ze zich ontwikkelen op het gebied van sociale vaardigheden, gevoel van eigenwaarde en arbeidsdiscipline. Normaal worden deze vaardigheden niet ontwikkeld in een dergelijke leefomgeving. Als voorwaarde wordt wel gesteld dat de jongeren ook naar school gaan. Zonder afgeronde school opleiding is het sowieso onmogelijk om in Argentinië aan het werk te komen. Bij La Juanita geeft men jongeren diverse opleidingen zoals bijvoorbeeld op het gebied van de bakkerij en textiel, kunst en recycling van computers. Ook worden diverse trainingen gegeven op gebied van algemene vaardigheden, leiderschap, communicatieve vaardigheden en sociaal project management. Om nog meer beroepsgerichte cursussen en trainingen mogelijk te maken is dringend behoefte aan uitbreiding van beschikbare ruimte. Dat gaan we doen! Door een verdiepingsvloer te plaatsen in het bestaande gebouw ontstaat een mooie trainingsruimte.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Barbara Bregman

Contactpersoon 2

Astrid Pauwels