Hulp vanaf het prille begin

Projectgegevens

Projectnaam: Hulp vanaf het prille begin
Aanmaakdatum: 12-1-2016
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Mee financieren van een echo apparaat
Begroting: € 13.798,00
Instelling: Fundacion La Sonrisa Naranja
Land: Ecuador
Locatie:

Benodigde producten

Benodigde producten: knutselmateriaal, tweedehands kleren, oude tijdschriften, om te knippen en te plakken tijdens een knutselcursus die we jaarlijks organiseren, daarom aub geen bloot.

Omschrijving

In een van de buitenwijken van de miljoenenstad Guayaquil zijn de Nederlandse arts Els van der Linden en haar Ecuadoraanse echtgenoot en arts Gonzalo Bonilla acht jaar geleden een medisch centrum gestart. In de afgelopen acht jaar zijn ze langzamerhand gegroeid; aanvankelijk waren er alleen medische consulten, nu is er ook een tandarts, een verloskundige, een klinisch laboratorium, echografisch onderzoek en gratis vaccinaties. Dit in een wijk waar de stichting de enige medische zorg levert voor ongeveer 40.000 mensen. Maandelijks worden er rond de 700 patienten behandeld in het medisch centrum.Iedere drie maanden worden er 2 dagen gratis consulten met gratis medicatie verleend voor de allerarmsten in onze wijk. Naast de medische projecten worden er ook veel sociale projecten georganiseerd, zoals een jaarlijks kinderkerstfeest, een knutselcursus tijdens de grote vakantie en uitjes voor de kinderen uit de wijk. In het medisch centrum van de stichting Sonrisa Naranja vinden maandelijks 400 medische consulten en 100 verloskundige consulten plaats. Sinds 4 jaar worden er ook echografische onderzoeken uitgevoerd bij zowel medische als obstetrische patiënten. Een kwart van alle zwangerschappen in Ecuador is bij vrouwen jonger dan 18 jaar, welke daardoor een groter risico hebben op complicaties, zoals zwangerschapsvergiftiging, vroeggeboorte en groeiachterstand van de babies. Ook is de bevalling bij adolescenten vaak een groter risico omdat hun lichaam nog niet compleet is volgroeid. Met name tijdens de zwangerschap is een echografisch onderzoek van zeer groot belang. Hierbij wordt gekeken naar de groei, ontwikkeling en eventuele afwijkingen van de baby. De stichting wil graag een nieuw echografie apparaat kopen hetgeen onontbeerlijk is voor een goede behandeling van de tienermoeders en de gezondheid van de baby. La Sonrisa Naranja kan zelf een deel van de aankoop financieren, het overige deel neemt Wings of Support op zich.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Hanna Paul

Contactpersoon 2

Astrid Pauwels