Solar Energy & Sport Academy Kayda

Projectgegevens

Projectnaam: Solar Energy & Sport Academy Kayda
Aanmaakdatum: 2-8-2015
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Upgrading Solar systeem and Sports training
Begroting: € 10.826,00
Instelling: KAYDA
Land: Oeganda
Locatie:

Benodigde producten

Kleding, ballen, speelgoed en gereedschap is ontzettend nodig vanwege hun werkruimte waar de kinderen leren zelf meubels te maken.

Omschrijving

Kayda is een organisatie voor straatkinderen in de slum KATWE van Kampale waar we sinds 2008 mee samenwerken. De organisatie richt zich op de opvang van straatkinderen en heeft als doel de kinderen uiteindelijk terug te brengen bij familie of aanverwanten. Aan rehabilitiatie wordt dus veel aandacht besteed, maar ook veel aan scholing, sport, voorlichting en het leren van lifeskills. De organisatie richt zich ook veelvuldig op de rehalbitliate van Karamjong families uit het noorden van Uganda, die naar de stad Kampala trekken en hun veelal erg jonge kinderen/babies laten bedelen op straat. Deze families worden voor langere tijd opgevangen in het centrum om ze voor te bereiden op een geslaagde terugkeer. Kayda werkt hiervoor samen met meerdere organisaties. Naast het opvang centrum runt Kayda ook een Sport Academy voor jongeren waar veel aandacht aan voetbal wordt besteed. Een aantal teams van de academy speelt op serieus niveau mee in Uganda en enkele van de kinderen die door de Academy zijn getraind voetballen inmiddels het buitenland en kunnen zelfs hun families onderhouden. De kinderen de aan de sports academy zijn gelieerd zijn deels uit het opvangcentrum en deels uit de omgeving. Deze aanvraag richt zich op het energiezuinig en kostenverlagend maken van het drop-in centre/opvang centrum met behulp van solar en op het 3 maanden intensief financieel ondersteunen van de sports academy gedurende de vakantie van de kinderen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Lyda Mallant

Contactpersoon 2

Elisabeth Tiesinga