Iedereen naar het toilet

Projectgegevens

Projectnaam: Iedereen naar het toilet
Aanmaakdatum: 11-7-2014
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Renovatie/verbouwing van de huidige voorzieningen
Begroting: € 2.374,00
Instelling: Adesa
Land: Peru
Locatie:

Benodigde producten

Kinderkleding voor kinderen tussen 3 en 17 jaar. En dan voornamelijk winterkleding aangezien het erg koud kan worden in de woestijn en bergen. Verder speelgoed, leesboeken (engels, spaans) en educatief materiaal.

Omschrijving

In Peru wordt nauwelijks rekening gehouden met gehandicapten. Het wordt vaak nog gezien als een schande om een kind te hebben met een handicap. Kinderen worden veelal binnen gehouden, krijgen onvoldoende eten en nauwelijks zorg. Vaak met afschuwelijke gevolgen... ADESA probeert deze groep te helpen. Door bijvoorbeeld de straat op te gaan om met ouders te praten en zo te motiveren om hulp te vragen bij het medisch centrum. Het Medisch Centrum van ADESA is in 1984 opgezet in Comas in het noorden van Lima. Er wordt kwalitatief goede en betaalbare zorg aangeboden aan mensen uit de directe omgeving. En eveneens wordt er therapie gegeven aan kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Door middel van fysiotherapie, logopedie en ergotherapie kunnen kinderen zich ontwikkelen. Dit komt ten goede aan hun zelfstandigheid en levenskwaliteit. Ook wordt er voorlichting gegeven over onderwerpen zoals TBC, doelmatige voeding en AIDS. Echter de huidige toiletvoorziening kan een renovatie gebruiken! Kinderen kunnen nu moeilijk of geen gebruik maken van het toilet. Deurposten zijn te smal en daardoor ontoegankelijk voor rolstoelen. De ruimte is te klein en de nodige hulpbeugels ontbreken. De douche is onveilig. De wastafels zijn te hoog en er is geen plek om kinderen te verschonen. De vloer is van een materiaal dat zeer glad wordt zodra deze nat is. Wings of Support kan met een paar aanpassingen de hygiëne van deze groep kinderen aanzienlijk verbeteren!

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Astrid Pauwels

Contactpersoon 2

Desiree Vroomen