Een mooie ruimte met easy acces voor rolstoelen

Projectgegevens

Projectnaam: Een mooie ruimte met easy acces voor rolstoelen
Aanmaakdatum: 22-2-2017
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Aanvraag voor een ramp met railing, zodat de kinderen in rolstoelen makkelijker toegang krijgen, een securitydeur en een likje verf op de muur.
Begroting: € 3.908,00
Instelling: OTC
Land: Ghana
Locatie:

Benodigde producten

Omschrijving

OTC staat landelijk bekend als een instelling die zich bekommert over kinderen die fysiek beperkt zijn. Met name hun mobiele unit waarmee ze door het land reizen, om kinderen die een prothese nodig hebben omdat hun voet of been geamputeerd is, heeft veel faam verworven. Nu wil Sister Elizabeth en haar collega's zich ook gaan richten op kinderen die met Cerebrale Parese geboren zijn. Op dit moment ligt dat aantal op ongeveer 1 op de 3 kinderen. Wanneer ze bij de kinderen thuis langsgaan, blijkt dat, door de constante zorg die moeders aan deze kinderen moeten geven, de moeders niet kunnen werken. Sommige kinderen worden zelfs de hele dag binnen gehouden en soort van weggestopt. Ze hebben nu een pilot programma opgesteld om te kijken of ze zo ook deze kinderen in hun "needs" tegemoet kunnen komen: Het idee is om een wekelijkse clinic te gaan houden, waarin deze kinderen fysiotherapie gaan krijgen. Daarnaast zullen zij en hun moeder/familie ook door een ergotherapeut bijgestaan worden, zodat het hele gezin leert hoe met deze aandoening om te gaan. Ook zullen ze ook in September een een daycare beginnen, waar om te beginnen 5 kinderen overdag opgevangen worden en naast de dagelijkse verzorging + goede maaltijd ook deze therapies zullen ontvangen. Hiervoor hebben ze al een ruimte beschikbaar, deze is echter alleen nog niet echt toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Aan wos wordt nu een bijdrage gevraagd om deze ruimte toegankelijk te maken, door een ramp te maken en een brede doorgang, met security deur, maar ook om de ruimte een beetje op te vrolijken met een likje verf op de muren. (note voor COM: Deze aanvraag gaat samen met de LK aanvraag ACC-053, op 30 maart zal ik weer langs gaan, zal dan ook wat meer foto's maken die met aanvraag te maken hebben)

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Marthe Klap

Contactpersoon 2