Making the next step forward

Projectgegevens

Projectnaam: Making the next step forward
Aanmaakdatum: 16-8-2020
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Verbeteringen aanbrengen aan het schoolgebouw: muren stucen, deuren en ramen plaatsen, brandsysteem en solar panels aanleggen
Begroting: € 21.731,00
Instelling: Jack & Jill School
Land: Oeganda
Locatie:

Benodigde producten

Schoolspullen - schriften en pennen. Speelgoed. Kleding en schoenen voor kinderen en pubers. Maandverband

Omschrijving

Hope for the Future is een organisatie dat vier scholen beheert in/rond Kampala en Entebbe. De Jack & Jill school is een van de projecten dat al enige tijd door WoS wordt ondersteund. In 2018 zijn we begonnen met de voorbereidingen en bouw van een nieuw schoolgebouw. De eigenaar van het vorige onderkomen had de huur namelijk opgezegd. De school is in januari 2020 open gegaan. Er is plaats voor zo'n 250 kinderen. Er is een enthousiast team van leraren iedere dag bezig om de kinderen te voorzien van basis onderwijs. (Note: de lockdown duurt nog voort in Uganda, waardoor kinderen momenteel niet naar school kunnen). In maart 2020 zijn we begonnen met het maken van de upgrade plannen van de Jack & Jill School. Dit was nodig omdat regen er veelvuldig voor zorgde dat de klaslokalen met leerlingen en onderwijsmateriaal nat werden. Een ongewenste situatie. De mensen van de community rondom de school en de project manager Tonny Ddungu hebben de afgelopen weken bergen werk verricht. Gedurende de lock down in Oeganda heeft men, zo goed en zo kwaad als het ging, de werkzaamheden aan de school weten op te starten en voort te zetten. De muren zijn nu allemaal van steen, de vloeren met cement geegaliseerd. Er is een watertank aangeschaft en geplaatst en er is een mooie, veilige toegangspoort naar het schoolterrein geplaatst. De school heeft een behoorlijke stap voorwaarts gemaakt in omstandigheden die er niet om liegen. We zijn nu bij de laatste fase aangekomen. Het is zaak om de school een verfbeurt te geven, ramen en deuren te plaatsten als ook solar panels en de brandveiligheid te verbeteren. Update april 2021: In de laatste fase dat liep vanaf januari tot maart 2021 zijn de muren gestukt en geschilderd, ramen en deuren geplaatst als ook zonnepanelen op het dak geplaatst. Men hoeft nu geen geld uit te geven aan elektriciteit. De kosten zullen door de watertank en de zonnepanelen dus laag blijven. Het schoolgeld dat binnenkomt kan zodoende uitgegeven worden aan het onderwijs en de benodigdheden. Ook is de brandveiligheid gewaarborgd door de aanschaf en plaatsing van brandblussers. De foto’s spreken voor zich; er staat nu een schitterend schoolgebouw waar kinderen én leerkrachten met plezier en veilig samen kunnen komen en waar gedegen onderwijs gegeven kan worden.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Michael Os de Man
Projectcoördinator
Michael.o@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2