Social work to do!

Projectgegevens

Projectnaam: Social work to do!
Aanmaakdatum: 19-5-2017
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Salarissen voor twee social workers
Begroting: € 23.072,00
Instelling: Our Second Home
Land: Zuid-Afrika
Locatie:

Benodigde producten

Een bezoekje is altijd welkom. De openingstijden van Brownies and Downies zijn voornamelijk door de weeks van 9 tot 17 u. De brownies zijn er niet te versmaden, de koffie heerlijk en de glimlach van oor tot oor is gratis.

Omschrijving

Social work to do! Dat is de nieuwe naam van een aanvraag die de stichting Our Second Home bij ons, Wings of Support, plaatste. Our second home begeleidt jongeren met een verstandelijke beperking in Kaapstad, Zuid Afrika. Dit doen zij in de lunchroom Brownies and Downies die nu ook bestaat in de Longstreet 2 in Kaapstad. er zijn weinig mogenlijkheden voor jongeren met een verstandelijke beperking in Kaapstad. In Nederland zijn er gelukkig PGB's, maar in Zuid Afrika is er niets geregeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De jongeren krijgen een opleiding bij Brownies and Downies, de tijdsduur van deze opleiding hangt af van hun niveau. Als men klaar is bij Brownies and Downies, krijgt de jongere de kans om, onder begeleiding van een social worker, elders te werken, bij een bedrijf dat open staat voor werknemers met een beperking. Deze begeleiding meot wel goed gebeuren en daarom wil Wings of Support de twee social workers die daar full time mee bezig zijn, voor een jaar betalen. Dat geeft de stichting iets meer financiële ademruimte en kan men de stichting zo op orde brengen dat men zelf ook inkomsten kan verkrijgen. De Nederlandse Wendy Vermeulen zit achter dit initiatief. Samen met haar Zuid Afrikaanse vriend maakt zij zich hart voor jongeren met een beperking in Zuid Afrika. Wendy is, met haar 26 jaar, een pionier hierin. Maar wel een pionier die het land ook iets brengt.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Leonie Wiegant

Contactpersoon 2

Astrid Vink