Kasten en stoelen financieren voor ISURU

Projectgegevens

Projectnaam: Kasten en stoelen financieren voor ISURU
Aanmaakdatum: 23-10-2017
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Aanvraag voor kasten, waarmee binnen een grote zaal door afbakening een extra lokaal wordt gecreëerd + extra plastic stoelen voor ouders om naar voorstellingen van de kinderen te komen kijken.
Begroting: € 1.751,00
Instelling: Stichting The Talpe Temple School (Isuru Pre School)
Land: Sri Lanka
Locatie:

Benodigde producten

(Nog) niet van toepassing

Omschrijving

ISURU Preschool is een kleuterschool in het dorp Talpe. Deze kleuterschool is opgericht in 2005 door Eugene Bay en Matthieu Sosef. Zij waren op vakantie in Talpe toen de Tsunami in 2004 toesloeg. Mede door de hulp van de lokale bevolking konden Eugene en Matthieu gered worden. Om iets blijvends terug te doen hebben zij toen een stichting in het leven geroepen en een school gebouwd in het dorp waar de kleinste kindjes 2 jaar gratis onderwijs konden krijgen. De ISURU preschool is een NGO, ze hebben een ANBI nummer. Doelstelling stichting: Het ten behoeve van de nabestaanden van de tsunami in Talpe, Sri Lanka, opzetten, financieel ondersteunen en exploiteren van een schoolgebouw in Talpe, Sri Lanka, dat de functie zal hebben van pre-montessori school en dorpshuis in Talpe, Sri Lanka. Missie en visie van ISURU pre school: De missie is om de pre school in de toekomst volledig zelfvoorzienend te laten zijn en de dorpelingen er zo veel mogelijk bij te betrekken. Op dit moment is er een wachtrij van ongeveer 40 kinderen. Wij (Wings of Support) hebben een aantal kasten gefinancierd om een grote zaal mee af te kunnen bakenen. Op deze manier is er een extra lesruimte bijgekomen, waardoor er meer kinderen uit het dorp naar school kunnen. Daarnaast hebben wij100 plastic stoelen gesponsord. Eerder moest men deze stoelen maandelijks huren voor kindervoorstellingen en ceremonies. Nu kunnen er meer kinderen naar deze pre school en hoeft er geen (onnodig) geld uitgegeven te worden aan het huren van stoelen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Benella Spelde

Contactpersoon 2

Fleur Scholten