Een tweede kans voor de meiden van Willemstad

Projectgegevens

Projectnaam: Een tweede kans voor de meiden van Willemstad
Aanmaakdatum: 1-8-2013
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Aanschaf van starterspakket Uiterlijke Verzorging zodat de leerlingen vanuit huis kunnen werken na de opleiding.
Begroting: € 5.039,00
Instelling: A Concept of Beauty
Land: Curaçao
Locatie:

Benodigde producten

Omschrijving

‘A Concept of Beauty’ is een non-profit onderwijsprogramma om jonge meiden in één jaar een vakopleiding te verschaffen waarmee zij in hun eigen levensonderhoud, en die van hun kinderen, kunnen voorzien. De jonge meiden, tussen de 17 en de 23 jaar, worden opgeleid tot kapster, visagist en manicurist. De lessen worden gegeven door professionals in het vak. Aan het eind van het programma krijgen de jonge meiden een Middelbaar Beroepsopleiding Diploma en een startersset, voorzien van alle produkten en materialen om hun werk te kunnen doen, waarmee zij direkt aan de slag kunnen. De doelgroep waarop ‘A Concept of Beauty’ zich richt zijn vooral jonge meiden die, vaak voor uiteenlopende redenen zoals vroegtijdige zwangerschap, uithuiszetting, problemen met justitie etc., hun school niet hebben afgemaakt en nu doelloos door het leven gaan; zonder werk of inkomen, zonder een beroepsvorming. Deze jonge meiden zijn van nature erg handig en creatief met hun handen en net als alle Antilliaanse vrouwen, altijd bezig met hun haar, make-up en nagels. De klandizie is hier erg groot daar alle vrouwen op Curaçao wel degelijk enkele keren per maand hun haar, nagels en make-up laat doen door een professional. Door ze een doelgerichte vakopleiding te geven waarbij het accent gelegd wordt op het vakkundig (wat hier op het eiland ontbreekt!) en creatief uitvoeren van het vak, aangevuld met veel praktijkervaring door zelf meegenomen klanten, worden zij bewapend met kennis en know-how, en met een waardig diploma op zak, de wereld ingestuurd om zelfverzekerd hun beroep uit te oefenen; zij het werkend in een beauty-salon of zelfstandig ondernemend thuis. Hiervoor wil Wings of Support bij het afsluiten van hun opleiding een starters set meegeven.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Frank Hop

Contactpersoon 2