Roof in Rocco Rio

Projectgegevens

Projectnaam: Roof in Rocco Rio
Aanmaakdatum: 21-9-2017
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Door de verdieping boven op de PEDE school in de drugswijk Rocco in Rio de Janeiro af te bouwen, kunnen er straks 20 extra kinderen dagelijks bijles en begeleiding krijgen.
Begroting: € 6.406,00
Instelling: Children Asking - Rio de Janeiro
Land: Brazilië
Locatie:

Benodigde producten

Omschrijving

Uitbreiding PEDE-school, Menino de Deus, in Rio de Janeiro Rocco is een wijk in Rio de Janeiro, die beheerd wordt door drugsdealers. De kinderen die hier opgroeien hebben het alles behalve gemakkelijk. Sinds 5 jaar heeft de nederlandse stichting Children Asking hier een school geopend. Dagelijks krijgen 20 tot 40 kinderen bijles en de nodige begeleiding. Met de hulp van Wings of Support heeft de school er een verdieping bovenop kunnen bouwen en is het gebouw veel veiliger geworden. Nu kunnen nog meer kinderen hier terecht als ze even willen ontsnappen aan hun vaak ellendige thuissituatie. Naast de bijscholingsuren van het PEDE programma worden er ook sportactiviteiten georganiseerd. Het doel is om de kinderen meer zelfvertrouwen te geven en ze extra sociale begeleiding te kunnen geven als dat noodzakelijk is.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Mireille Meijers

Contactpersoon 2

Madelon Haer