Bulamu Childrens village

Projectgegevens

Projectnaam: Bulamu Childrens village
Aanmaakdatum: 31-3-2009
Projectstatus: Afgekeurd
Aanvraag: Aan WoS het verzoek de kosten op zich te nemen voor de bouw van een van de familiehuizen waar 12 kinderen en een verzorgster gaan wonen.
Begroting: € 13.287,00
Instelling: Joseph Lubega
Land: Oeganda
Locatie: Wakiso Uganda

Benodigde producten

Speelgoed voor buiten, kleding, voetbalkleding- en schoenen, schoolspullen, toiletartikelen.

Omschrijving

Joseph Lubega zorgt al sinds 1989 voor wees- en straatjongens. Deze groep bestaat inmiddels uit 168 kinderen. Hij is in de loop der jaren verhuisd van het ene huurhuis naar het andere, maar elk huis werd na verloop van tijd te klein. Hij heeft altijd de droom gehad om de jongens onderdak te bieden in een zgn. kinderdorp, met aparte huizen, waarin de jongens kunnen wonen onder leiding van een "moeder", die hen liefdevol opvangt en verzorgt. De organisatie TRIN heeft in samenwerking met de Wilde Ganzen een stuk grond gekocht voor Joseph, waarop het kinderdorp gerealiseerd zal worden, het Bulamu Childrens Village. Josephs droom wordt nu dus langzaam werkelijkheid!!! Inmiddels staan er een kantoor, een toiletgebouw met douches, en drie huizen. Electriciteit is aangelegd, een waterleiding en een riolering. Joseph zorgt ook voor 44 meisjes, die op dit moment nog ergens anders wonen. De bedoeling is dat ook zij uiteindelijk in het dorp gaan wonen. Op dit moment is de financiering van vier andere huizen toegezegd, waarvan Wings of Support er één voor zijn rekening zal nemen. De kinderen kunnen niet wachten om in hun eigen huis te mogen wonen!

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Anita Kuiper

Anita@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2

José Keunen