Schoolgeld 2012

Projectgegevens

Projectnaam: Schoolgeld 2012
Aanmaakdatum: 29-1-2012
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Schoolgeld voor 143 kinderen
Begroting: € 10.000,00
Instelling: Good Hope
Land: Kenia
Locatie: Kiserian

Benodigde producten

Tekenmateriaal, kleding, ondergoed. Er is een wensenlijst. Je kunt een donatie doen voor specifieke dingen op de lijst. Alles wat niet in het weeshuis gebruikt gaat worden wordt meegenomen naar het buitengebied in Vihiga vlakbij Kisumu waar het schoolgeld

Omschrijving

Goodhope is een organisatie die hoop geeft aan kwetsbare kinderen. Net iets buiten Nairobi bevindt zich Goodhope Village. Het bestaat uit een weeshuis, een school en een activiteitencentrum. Het ligt op een berg met uitzicht op de Masai-vallei. Daarnaast geven zij hoop aan kansarme kinderen door ze naar school te laten gaan. Ze richten zich op het gebied Vihiga ten noorden van Kisumu. Zij helpen 500 kinderen naar de lagere school te gaan door hen van uniformpjes en boeken te voorzien. 243 kinderen worden naar het vervolgonderwijs geholpen door voor hen het schoolgeld te regelen, Wings of Support zet zich in om schoolgeld voor het vervolgonderwijs bij elkaar te krijgen. De Keniaanse organisatie Clout verdubbelt onze inleg tot een maximum van 15.000 euro per jaar. Rotary Achterhoek Oost heeft zich ter ere van hun Lustrum feest ingezet voor Goodhope. Het uiteindelijke resultaat was 30.000 euro! Dankzij Rotary Achterhoek Oost kunnen 243 kinderen in 2010 en in 2011 school gehouden worden! Begin dit jaar stellen ze nog een keer 10.000 euro ter beschikking. Heel veel dank namens de kinderen van Good Hope en hun verzorgers (vaak oma's, opa's, of oudere broer of zus). "Knowledge is Vital to prepare a child towards a better future"

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf
Projectcoördinator
Yvonne@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2