Schoolgeld

Projectgegevens

Projectnaam: Schoolgeld
Aanmaakdatum: 5-12-2010
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Schoolgeld voor het outreach programma
Begroting: € 20.500,00
Instelling: Good Hope
Land: Kenia
Locatie: Kiserian

Benodigde producten

Tekenmateriaal, kleding, ondergoed. Er is een wensenlijst. Je kunt een donatie doen voor specifieke dingen op de lijst. Alles wat niet in het weeshuis gebruikt gaat worden wordt meegenomen naar het buitengebied in Vihiga vlakbij Kisumu waar het schoolgeld

Omschrijving

Goodhope is een organisatie die hoop geeft aan kwetsbare kinderen. Net iets buiten Nairobi bevindt zich Goodhope Village. Het bestaat uit een weeshuis, een school en een activiteitencentrum. Het ligt op een berg met uitzicht op de Masai-vallei. Daarnaast geven zij hoop aan kansarme kinderen door ze naar school te laten gaan. Ze richten zich op het gebied Vihiga ten noorden van Kisumu. Zij helpen 500 kinderen naar de lagere school te gaan door hen van uniformpjes en boeken te voorzien. 200 kinderen worden naar het vervolgonderwijs geholpen door voor hen het schoolgeld te regelen, Wings of Support zet zich in om schoolgeld voor het vervolgonderwijs bij elkaar te krijgen. De Keniaanse organisatie Clout verdubbelt onze inleg tot een maximum van 15.000 euro per jaar. Rotary Achterhoek Oost heeft zich ter ere van hun Lustrum feest ingezet voor Goodhope. Het uiteindelijke resultaat was 30.000 euro. 10.000 euro werd al als voorschot verstrekt begin dit jaar.Ook doneerde een Duitse delegatie nog eens 500 euro. Dankzij Rotary Achterhoek Oost kunnen 200 kinderen in school gehouden worden. Heel veel dank namens de kinderen van Good Hope. "Knowledge is Vital to prepare a child towards a better future"

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf
Projectcoördinator
Yvonne@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2