Educational Support Center INOCENTI

Projectgegevens

Projectnaam: Educational Support Center INOCENTI
Aanmaakdatum: 29-6-2011
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Naschoolse opvang voor kansarme zigeunerkinderen.
Begroting: € 7.126,00
Instelling: Fundatia Inocenti
Land: Roemenië
Locatie:

Benodigde producten

Allerlei spullen voor baby's en kinderen. Kleding, luiers, speelgoed. Belangrijk zijn schoolspullen, pen, schrift, rugtas, snoep, kleine cadeautjes voor als de kinderen goed hun best hebben gedaan.

Omschrijving

Fundatia Inocenti is een Stichting die ondertussen zijn bestaansrecht in de samenleving van Roemenie heeft bewezen. Ze zijn zeer actief in Bucharest en directe omgeving en in Bistrita, een stad in het Noorden van Roemenie. Zij houden zich op velerlei gebied bezig om de situatie van kinderen in de Roemeense samenleving te verbeteren. Van baby's die door de ouders in ziekenhuizen zijn achtergelaten tot voorlichtingsprogramma's voor volwassenen. Zeer uitgebreide informatie is op hun web site terug te vinden. Sinds Januari 2011 is Fundatia Inocenti, als proef, gestart met een naschoolse opvang voor zigeunerkinderen. Dit was zo succesvol dat, tegen alle verwachtingen aan het begin van het schooljaar in, aan het einde van de schooljaar alle kinderen die aan het programma hadden deelgenomen zijn overgegaan naar de volgende klas. Mede dankzij deze resultaten wil Fundatia Inocenti dit programma graag continueren voor het schooljaar 2011-2012. Wings of Support maakt dit mogelijk en indien mogelijk wordt de naschoolse opvang dit jaar zelfs uitgebreid zodat er nog meer kinderen gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Wings of Support financiert de salarissen voor een parttime leraar en voor een parttime sociaal werker. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Golfmannen

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Hubert Maynard
Projectcoördinator
Hubert@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2