Schoon drinkwater voor de directe omgeving

Projectgegevens

Projectnaam: Schoon drinkwater voor de directe omgeving
Aanmaakdatum: 26-10-2018
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Toegang tot schoon drinkwater voor de arme omgeving van Redeemed door water zuiverings systeem te koppelen aan de bestaande waterpomp.
Begroting: € 7.862,00
Instelling: Redeemed Gospel Church Development Program
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

Laptops, computers, lesmaterialen, kinderspeelgoed, kleding, schoenen.

Omschrijving

Redeemed Gospel Church is een Community Based Organisation. Zij zetten zich in voor de allerarmsten in de Mathare slum (2 de grootste slum van Nairobi). Zij hebben aan de rand van de slum een eigen lagere school en midden in de slum bevinden zich een trainingscentrum, een kerkje, 2 peuter en kleuterklasjes. Meer dan 2000 kinderen profiteren van een sponsorprogramma. Redeemed heeft al een waterput en een wateropslag tank. Na dit project zal Redeemed ook de mogelijkheid hebben het water te zuiveren waardoor het direct te gebruiken is als drinkwater. Nu zitten er o.a. metalen en te veel Fluor in het water hetgeen heel slecht is voor de gezondheid. Op de foto zie je Magdaline Gitahi op de galerij van het gebouw waar de zuiveringsinstallatie komt te staan. Ze wijst naar de watertank die zich op 100 meter afstand bevindt. Dit project wordt mede gesteund door Wilde Ganzen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Eva Bosnjakovic

Contactpersoon 2

Yvonne de Graaf