De blinde kinderen kunnen weer lekker spelen

Projectgegevens

Projectnaam: De blinde kinderen kunnen weer lekker spelen
Aanmaakdatum: 24-4-2012
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Nieuw speelgoed
Begroting: € 2.883,00
Instelling: LOFOB (League Of Friends Of The Blind)
Land: Zuid-Afrika
Locatie:

Benodigde producten

Kleding voor de kinderen (jongens en meisjes in de leeftijd 0-10). Verder lappen stof en garen (waar spullen van kunnen worden gemaakt in de werkplaats) en wol om mee te breien.

Omschrijving

LOFOB staat voor Friends Of the League Of the Blind. Bij LOFOB streven ze al sinds 1932 naar zelfstandigheid van blinde mensen. Dit doen ze onder andere door het geven van Braille-lessen, het zelfstandig leren koken voor blinde mensen en het geven van traumazorg aan mensen die kort geleden blind zijn geworden, volgens LOFOB een zeer traumatische ervaring. Ook zorgen zij dat kinderen met een visuele handicap terecht kunnen voor hun eerste jaren op school. Ze leren ze te vertrouwen op hun andere zintuigen, helpen ze bij het zindelijk maken en geven ze veel liefde. Kinderen mogen daar komen, maar voor de allerjongsten en hun ouders hebben ze een thuis-programma waarbij ze begeleiding bieden. Wings of Support gaat LOFOB helpen met het aanschaffen van nieuw didactisch speelgoed en zal het sanitair van de kinderen, wat hard aan vervanging toe is, vernieuwen. Verder zal een tapijtje in de kinderzaal worden vervangen door tegels, zodat ongelukjes die de niet-zindelijke kinderen meerdere malen per dag hebben, beter kunnen worden schoongemaakt. Dit project wordt gesponsord door Keesing Technologies

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1Contactpersoon 2

Angelo Maassen