Trainingen in Buenos Aires

Projectgegevens

Projectnaam: Trainingen in Buenos Aires
Aanmaakdatum: 29-7-2013
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Medefinanciering trainingsprogramma
Begroting: € 20.000,00
Instelling: Stichting Che Amigo
Land: Argentinië
Locatie:

Benodigde producten

Ondanks dat er behoefte is aan tal van materialen die gebruikt kunnen worden voor sport en culturele activiteiten, wordt hier voorlopig toch niet voor gekozen vanwege de douane op de luchthaven die jammer genoeg nog wel eens moeilijk zou kunnen doen.

Omschrijving

Che Amigo, opgericht in 2007 door Chris Oudshoorn en Jasper Wegman, is een dynamische stichting die zich inzet voor beter onderwijs en meer sociaal ondernemerschap in Argentinië. De stichting geeft leiderschapstraining waarin veelbelovende, maar kansarme jongeren, op een praktische manier leren om een sociaal project op te zetten. Dit doen ze door de jongeren een jaar lang workshops en ‘on the job coaching’ te geven. Terwijl hun Nederlandse medestudenten na hun studies voor een een goed betaalde baan hebben gekozen, hebben Christien en Jasper hun eigen loopbaan op de achtergrond geplaatst en willen hun kennis inzetten om kansarme jongeren te helpen. Ze zijn er vast van overtuigd dat ze met deze vernieuwde visie, het geven van trainingen en er zo voor zorgen dat mensen zelfredzaam worden, de cirkel van armoede kunnen doorbreken. De eerste resultaten zijn trouwens al zichtbaar, Christien heeft in Bolivia een vergelijkbaar programma opgezet met de organisatie W.H.Y. Bolivia. (www.whybolivia.org). De trainers van W.H.Y. geven nu zelfstandig trainingen in het hele land en zijn bezig om op hun beurt weer nieuwe trainers op te leiden en sociale programma's op te zetten. Het gaat hier dus niet om het geven van materiële hulp maar aan het delen van kennis, het ontwikkelen van eigen talenten en het verbeteren van het zelfbeeld. Met dit programma wil men twee vliegen in één klap slaan; duurzame projecten genereren die voortkomen uit de lokale gemeenschap en daarnaast deze projecten gebruiken als concreet leermiddel en stimulans voor jonge potentiële leiders. Het is een programma dat naadloos aansluit op al bestaande lokale initiatieven. Vier hele goede Argentijnse organisaties worden twee jaar lang door de coaches van Che Amigo begeleid in leiderschap en projectmanagement. Zij leren trainersvaardigheden, maar worden daarnaast ook begeleid bij andere dingen zoals het formuleren van doelen voor hun organisatie, samenwerken, fondsenwerven en het actief betrekken van de lokale bevolking. Wings of Support erkent het belang van een goed trainingsprogramma en wil zich hier graag verder in verdiepen. We gaan daarom een deel van trainingskosten op ons nemen. Het gaat hierbij om de trainingen die worden gegeven bij "La Juanita" en "El 25 de Mayo" Deze organisaties zijn al bekend bij Wings of support en kunnen gemakkelijk worden bezocht door onze medewerkers. Bij "25 de Mayo" heeft Wings of Support al een kleinschalig project gesteund en vanuit zowel "25 de Mayo" als "La Juanita" lopen concrete aanvragen bij Wings of Support. Door de training wordt de community ondersteund om op lange termijn zelfredzaam te zijn en ondernemerschap te bevorderen. Zo worden de aanvragen bij Wings of Support door deelnemers van de leiderschapstraining opgesteld zodat het behalve fondsen ook een optimaal leereffect en lokaal draagvlak oplevert. Deze holistische manier van werken zorgt voor meer duurzaamheid en succesvolle projecten.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Astrid Pauwels

Contactpersoon 2

Lex Vries