Mwelu Bibliotheek

Projectgegevens

Projectnaam: Mwelu Bibliotheek
Aanmaakdatum: 31-7-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Hulp bij opzetten Bibliotheek
Begroting: € 5.866,00
Instelling: Mwelu Foundation
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

Engelse boeken zijn natuurlijk heel erg welkom voor dit project. Verder is The Mwelu Foundation blij met alles wat te maken heeft met fotografie, maar ook kinderkleding en leermateriaal is welkom.

Omschrijving

Mwelu Foundation is een organisatie gelegen in de Mathareslums van Nairobi. De stichting is opgericht door Julius Mwelu, een jonge man die zelf afkomstig is uit deze slum. Een tiental jaren terug heeft hij hier een toeriste aangesproken en voorgesteld om '"authentieke" foto`s voor haar te maken van zijn woonomgeving. Zij was zo onder de indruk van zijn werk dat ze besloten heeft hem financieel te helpen. Momenteel werkt Julius als freelance fotograaf en zijn verschillende foto`s van hem al in de prijzen gevallen. Hij heeft de organisatie opgericht met als doel de jongeren een positief zelfbeeld te geven en ze op een betere manier te leren omgaan met het leven in de slums. Hij geeft workshops fotografie, maar ook video, acrobatiek, poëzie en voorlichting omtrent hygiëne komen aan bod. Het vorige project heeft The Mwelu Foundation hierin gesteund. Nu vragen ze een financiele bijdrage om een Bibliotheek te maken voor 1200 kinderen die dichtbij het kantoor van The Mwelu Foundation naar school gaan.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Sara Gasseling

Contactpersoon 2