Sedimosang day care and pre-school

Projectgegevens

Projectnaam: Sedimosang day care and pre-school
Aanmaakdatum: 10-11-2008
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Tafeltjes en stoeltjes, vloerkleden, matrassen, beddengoed, opknappen zandbak, een waterspeeltafel, boeken (kijk- en lees) en grote kast.
Begroting: € 2.061,00
Instelling: Tshwaranang
Land: Zuid-Afrika
Locatie:

Benodigde producten

Er is altijd behoefte aan: speelgoed, fietsjes, springtouwen, kleurmaterialen, kleurboeken, klei, dekentjes, kleertjes, plastic handschoenen, zeep en babyzalf.

Omschrijving

Sedimosang is een daycare waar dagelijks 88 kinderen worden opgevangen zodat hun ouders/verzorgers voor een inkomen kunnen zorgen. De Nederlandse oprichters Henny en Trees Stege zijn acht jaar geleden tijdens een vakantie erg geraakt door het leed in de sloppenwijken van Johannesburg, hebben bij terugkomst in Nederland hun huis verkocht en zijn voorgoed vertrokken om de armsten in en om Johannesburg een helpende hand te bieden. Nu, acht jaar later, zijn de resultaten hiervan duidelijk zichtbaar. Ze hebben inmiddels deze day care en een oogcentrum opgericht en binnenkort volgt ook een community centre. Het ontbrak de daycare nog aan voldoende materiaal waarop de kinderen kunnen zitten, fatsoenlijke matrassen en kijk-en leesboeken. Ook was hun zandbak kapot en hadden ze geen kast om linnengoed in op te bergen. Wij dragen Henny en Trees een warm hart toe en steunen ze met de financiering van al deze primaire benodigdheden voor het runnen van deze daycare, zodat alle kindjes onbezorgd kunnen spelen en lezen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Sara Gasseling

Contactpersoon 2

Astrid Vink