SUBI MARURUI ACADEMY

Projectgegevens

Projectnaam: SUBI MARURUI ACADEMY
Aanmaakdatum: 22-11-2013
Projectstatus: Lopend
Aanvraag: School afbouwen, keuken meubels en apparatuur, klaslokaal meubels en lockers, School administratie apperatuur.
Begroting: € 8.780,00
Instelling: Marurui Community Initiative
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

In deze aanvraag wordt ook gevraagd "student lockers", keukenapparatuur, een watertank, schoolbankjes en -stoelen, en kantoor apparatuur.

Omschrijving

Dit project is op vrijwillige basis geïnitieerd door Francis Ndungu in 2004. Francis is tandarts en heeft een praktijk in het centrum van Nairobi. Door de week ziet hij patiënten ‘s morgens van 8:00 tot 13:00. ‘s Middags rijdt hij naar de kleine krottenwijk Marurui waar middenin een school is gevestigd. Hij wordt op het project geassisteerd door een team vrijwilligers. In Marurui wonen ongeveer 500 gezinnen met in totaal +/- 2000 kinderen. Door de initiatieven van Francis en zijn staf zijn sinds 2004 tot op heden 105 kinderen van deze groep in de gelegenheid onderwijs te krijgen, 5% van het totaal aantal kinderen, er is dus nog veel werk te doen ! Er is een gebouwtje waarin thans 5 klaslokalen zijn gevestigd, klas 4 en 5 bestaan uit een in tweeën gesplist lokaal. De school groeit uit zijn voegen vandaar deze aanvraag om een 2e verdieping voor klas 5-8 te bouwen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf

Contactpersoon 2